سرمایه گذاری با پول کم امکان‌پذیر است؟

سرمایه گذاری با پول کم امکان‌پذیر است و با مبالغ پایین هم می‌توان سرمایه گذاری کرد. اما چگونه؟ آیا می‌توان با مبالغ پایین سرمایه‌گذاری کرد و سود زیادی بدست آورد؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است چرا که نباید از یک سرمایه‌گذاری کوچک انتظار کسب سودهای بالا داشت.

با این حساب شاید فکر کنید که سرمایه گذاری با پول کم بی‌فایده است. درست است که نمی‌توان درآمد ماهیانه را در بازارهایی مانند زمین و مسکن که نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارند، سرمایه گذاری کرد. اما واقعیت این است که حتی با مبالغ کمتر از یک میلیون تومان نیز می‌توان یک سرمایه گذاری را شروع کرد و با همان پول کم نیز سود مناسبی کسب کرد.

باید در نظر داشت که سرمایه گذاری فرآیندی زمان‌بر است و انتظار کسب سود در بازه‌ای کوتاه ممکن است انتظار به‌جایی نباشد. در واقع نباید انتظار داشت که از مبالغ خرد بتوان سود هنگفتی کسب نمود، اما می‌توان با رعایت چند اصل اساسی و گرفتن مشاوره از متخصصان، درست سرمایه گذاری کرد.

 

چند رکن مهم در سرمایه گذاری

هر شخص دلایل متفاوتی برای سرمایه گذاری نسبت به دیگری دارد. تفاوتی ندارد که مبلغ زیادی برای این کار کنار گذاشته باشد یا بخواهد سرمایه گذاری با پول کم انجام دهد. در گام اول باید شرایط و اهداف خود در سرمایه گذاری را سنجید تا بتوان در مسیر درست حرکت کرد. برخی از این شرایط را باهم مرور می‌کنیم:

  • میزان ریسک پذیری: میزان بازدهی یک سرمایه گذاری با شدت ریسک آن رابطه‌ی مستقیم دارد. باید  در نظر داشته باشید که تا چه اندازه حاضر به ریسک کردن بر روی دارایی خود هستید. با توجه به این مسئله می‌توانید زمینه‌ای که مایل به سرمایه گذاری در آن هستید را انتخاب نمایید.

 

  • هدف سرمایه گذاری: هدف شما از سرمایه گذاری اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال ممکن است هدف یک فرد ۳۰ ساله از سرمایه‌گذاری کسب سود بیشتر باشد اما یک شخص ۶۰ ساله با هدف حفظ ارزش دارایی‌های خود و آرامش خاطر بیشتر برای دوران بازنشستگی خود این کار را انجام دهد.

 

  • عوامل مالی: عوامل زیادی از جمله میزان درآمد، مخارج روزمره، بدهی‌های مالی و… باید قبل از سرمایه گذاری در نظر گرفته شود. اگر کل دارایی خود را بدون در نظر گرفتن موارد فوق سرمایه گذاری نمایید ممکن است در تامین مخارج روزمره دچار مشکل شوید.

 

  • میزان نقدشوندگی: نقدشوندگی یعنی سرمایه شما با چه سرعت و با چه قیمتی به پول نقد تبدیل می‌شود. میزان نقدشوندگی در حوزه‌ای که سرمایه‌گذاری می‌کنید بسیار اهمیت دارد. چرا که ممکن است به دلایل مختلف مانند بیماری، تصادف و… سریعا به پول نقد احتیاج پیدا کنید.

عوامل مختلفی می‌تواند در مدیریت سرمایه شما نقش داشته باشد. برای آشنایی بیشتر مقاله «آشنایی با مدیریت سرمایه و استراتژی‌های آن» را مطالعه کنید.

 

گزینه‌های مختلف سرمایه گذاری با پول کم

پس از بررسی ویژگی‌های شخصیتی و هدف‌گذاری مناسب، می‌توان در یکی از موارد زیر یا ترکیبی از آن‌ها سرمایه گذاری نمود. در ادامه به معرفی برخی از گزینه‌های سرمایه گذاری می‌پردازیم.

 

سپرده گذاری در بانک‌

سپرده‌گذاری در بانک‌ها ریسک بسیار پایینی دارد. در حقیقت شما می‌توانید از امنیت فیزیکی پول خود مطمئن باشید اما این ریسک کم، معایبی نیز دارد. امروزه میزان سود پرداختی بانک‌ها با توجه به شرایط تورمی و رشد روز افزون قیمت‌ها ممکن است سود ناچیزی را نصیب سرمایه گذار کند. بسته به شرایط تورم، گاها حتی ممکن است توان حفظ ارزش پول شما را نیز نداشته باشد. به عنوان مثال اگر بانک به شما سالی ۲۰ درصد سود بپردازد ولی نرخ تورم سالیانه ۲۵ درصد باشد، ارزش پول و در واقع قدرت خرید شما هر سال ۵ درصد کمتر می‌شود.

 

فعالیت مستقیم در بورس

یکی از مهمترین مزایای بورس این است که با مبالغ کم نیز می‌توان به آن ورود کرد. (با سرمایه حداقل ۵۰۰ هزار تومانی می‌توان یکی از نمادهای مختلف بازار را خریداری کرد). در عرضه اولیه‌ها چنین محدودیتی هم وجود ندارد و با مبالغ چند ده هزار تومانی نیز قابل خریداری هستند. در سال‌های اخیر، بورس یکی از شفاف‌ترین و پربازده‌ترین بازارها در میان سایر بازارهای مالی بوده است. اما رسیدن به نقطه‌ی بازدهی مناسب در بورس نیاز به صرف زمان و یادگیری مفاهیم و دانش تحلیل بازار و مدیریت ریسک دارد. بورس یک بازار مالی تخصصی است، اگر تمایل به مطالعه بیشتر و کسب دانش در این زمینه دارید، پیشنهاد می‌شود مقاله‌های زیر را مطالعه نمایید.

  • آموزش بورس از صفر
  • آموزش تحلیل تکنیکال 
  • آموزش تابلوخوانی در بورس
  • آموزش کامل تحلیل بنیادی

 

صندوق های سرمایه گذاری

اگر زمان مورد نیاز برای یادگیری مسائل تخصصی در بورس را ندارید، صندوق‌ های سرمایه گذاری گزینه‌ی مناسبی برای حفظ ارزش دارایی شما هستند. در حقیقت با سرمایه گذاری در صندوق‌‌ها، دارایی خود را در اختیار متخصصین قرار می‌دهید. تیم مدیریت صندوق، با توجه به نوع صندوق با پول شما سرمایه گذاری کرده و شما را از منافع آن بهره‌مند می‌کند. توجه داشته باشید هر صندوق سطح ریسک متفاوتی را در بر می‌گیرد اما باید در نظر داشت که با کاهش ریسک، میزان بازدهی مورد انتظار نیز کمتر خواهد شد.

 

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند. در ادامه به صورت اجمالی با انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری آشنا خواهید شد. در نظر داشته باشید این لیست به ترتیب از بیشترین تا کمترین میزان ریسک مرتب شده است.

 

  • صندوق اهرمی: صندوق‌ اهرمی از تکنیک‌ اهرم مالی برای به دست آوردن بازدهی مضاعف از یک سرمایه‌گذاری استفاده می‌کند. این صندوق همزمان از دو ساز و کار «صدور و ابطال» و «قابل معامله در بورس (ETF)» برای سرمایه‌گذاری و انتقال مالکیت واحد‌ها استفاده می‌کند. سازوکار نوع واحدهای این صندوق با سطح ریسک آن‌ها ارتباط دارد.

 

  • صندوق شاخصی: صندوق سرمایه گذاری شاخصی (Index fund) نوعی صندوق است که هدف آن انطباق بالای پرتفوی صندوق با یکی از شاخص‌های بازار سهام است که می‌تواند شاخص‌ کل، شاخص کل هم‌وزن یا یکی دیگر از شاخص‌های بازار سهام باشد.

 

  • صندوق های سهامی: عمده دارایی این صندوق‌ها در سهام سرمایه‌گذاری می‌شود. صندوق‌های سهامی ریسک بالایی دارند. بازدهی آن‌ها نیز بیش از هر چیز دیگری از شرایط کلی بازار سرمایه تاثیر می‌پذیرد. 

 

  • صندوق های مختلط: حدود نیمی از دارایی صندوق‌های مختلط در اوراق با درآمد ثابت و نیم دیگر در سهام سرمایه گذاری می‌شود. بنابراین ریسک و بازدهی صندوق‌های مختلط، بین صندوق‌های با درآمد ثابت و سهامی قرار می‌گیرد.

 

  • صندوق های درآمد ثابت: این نوع صندوق‌ها به نوعی یک صندوق سرمایه‌گذاری بدون ریسک هستند. مدیران صندوق‌های درآمد ثابت منابع مالی حاصل از فروش واحدهای این صندوق‌ها را عمدتاً به خرید اوراق بهادار کم‌ریسک مثل اوراق مشارکت، اوراق اجاره و اوراق خزانه و… اختصاص می‌دهند.

 

  • صندوق تضمین اصل سرمایه: صندوق تضمین اصل سرمایه، ضمن ایجاد بازدهی مناسب برای سرمایه‌گذاران، اصل سرمایه آن‌ها را نیز تضمین می‌کند. به طور کلی صندوق‌های تضمین به دو دسته تقسیم می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با این دسته از صندوق‌ها مطلب «صندوق تضمین اصل سرمایه» را بخوانید.

 

سرمایه گذاری در طلا و سکه

یکی دیگر از گزینه‌ها برای سرمایه گذاری با پول کم، خرید و فروش سکه و طلا است. طلا همیشه یکی از گزینه‌های محبوب در میان اقشار مختلف بوده است. همچنین بازار طلا همواره متاثر از بازار جهانی است و وقایع مرتبط ممکن است در قیمت آن تاثیرگذار باشد. امروزه به دو روش می‌توان به بازار طلا و سکه ورود کرد:

 

  • روش فیزیکی: خرید فیزیکی طلا تا حدی قدرت خرید شما را حفظ کرده و ریسک خیلی بالایی ندارد، اما معایبی نیز دارد از جمله:
    •  معمولا خرید گرمی طلا با اجرت همراه است که همین موضوع قیمت آن را بالاتر می‌برد. 
    • خرید سکه به صورت فیزیکی حتما می‌بایست از طریق طلافروشی و صرافی‌های معتبر انجام شده تا مبادا سکه تقلبی دریافت نمایید. همینطور نگرانی‌هایی در رابطه با نگهداری سکه (مانند گم یا دزدیده شدن) همواره وجود دارد. 

 

  • از طریق بورس: در بورس هم می‌توان گواهی سپرده سکه خریداری نمود. همچنین صندوق‌های مبتنی بر طلا، سرمایه‌های جمع‌آوری شده از مشتریان را در گواهی سپرده سکه طلا و اوراق مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌گذاری می‌کند. بزرگترین مزیت آن نیز عدم وجود نگرانی‌هایی مانند تقلبی بودن و احتمال سرقت است. ویژگی دیگر این صندوق‌ها قابلیت سرمایه‌گذاری با سرمایه‌های کوچک است. چنانکه سرمایه‌گذاری در این بخش با مبلغ ناچیز چند هزار تومان آغاز می‌شود. همینطور نقدشوندگی بالاتری نیز نسبت به سکه‌های فیزیکی دارند. برای سرمایه‌گذاری در این زمینه هم می‌توان گواهی سکه خریداری نمود و همچنین می‌توان از صندوق‌های مبتنی بر طلا استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله صندوق سرمایه گذاری طلا را مطالعه کنید.

 

 

بازار فارکس

در حقیقت شما می‌توانید در این بازار به داد و ستد انواع ارزهای خارجی و رمز ارزها بپردازید. این تبادل ممکن است برای معامله کالا، خدمات شرکت‌ها، دولت‌ها و بنگاه‌ها در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر فارکس از لحاظ حجم معاملات بزرگترین بازار مالی در جهان است. اما فعالیت در این بازار نیاز به صرف زمان بسیار جهت آموزش‌های تخصصی دارد. همچنین فعالیت در بازار فارکس در ایران از طرف نهاد‌های مربوطه غیرقانونی اعلام شده است.

 

ارز‌های دیجیتال

ارزهای دیجیتال در حقیقت پول‌هایی هستند که با پروتکل‌های رمزگذاری‌شده طراحی می‌شوند اما ارزش آن‌ها، وابسته به پول با ماهیت فیزیکی نیست. باید توجه داشت که سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال نیازمند آشنایی کامل با پیچیدگی‌های این بازار است. همچنین به دلیل غیرمتمرکز بودن آن ریسک بسیار بالایی دارند. به علاوه تحریم‌ها و ایجاد محدودیت‌های بین المللی نیز می‌تواند بر ریسک این سرمایه‌ گذاری بیافزاید. در صورتیکه در خصوص ارزهای دیجیتال نیاز به کسب اطلاعات بیشتری دارید، می‌توانید از مطلب «ارز دیجیتال و رمز ارز چیست» استفاده کنید.

 

در جدول زیر به طور خلاصه بازارهایی که می‌توان در آن‌ها با پول کم سرمایه گذاری کرد، قابل مشاهده است.

میزان سرمایهریسک پذیریگزینه های موجود
کمتر از ۱۰۰ هزار تومانریسک پذیری کم

 

     بانک – صندوق های با درآمد ثابت – صندوق تضمین اصل سرمایه

 

 

کمتر از ۱۰۰ هزار تومان

 

ریسک پذیری متوسط

 

     صندوق مختلط

 

کمتر از ۱۰۰ هزار تومان

 

ریسک پذیری بالا

 

    صندوق‌های سهامی

 

کمتر از ۵۰۰ هزار تومان

 

ریسک پذیری کم

 

    بانک – صندوق های با درآمد ثابت – صندوق تضمین اصل سرمایه

 

کمتر از ۵۰۰ هزار تومان

 

ریسک پذیری متوسط

 

    صندوق مختلط

 

کمتر از ۵۰۰ هزار تومان

 

   ریسک پذیری بالا

 

    صندوق های سهامی و سکه 

 

کمتر از یک میلیون تومان 

 

  ریسک پذیری کم

   

    بانک – صندوق های با درآمد ثابت – صندوق تضمین اصل سرمایه

 

کمتر از یک میلیون تومان 

 

ریسک پذیری متوسط

 

     صندوق مختلط

 

کمتر از یک میلیون تومان 

ریسک پذیری بالا

 

  صندوق های سهامی ، صندوق های اهرمی  صندوق های مبتنی بر سکه طلا،       سکه و بورس

 

روش های سرمایه گذاری با پول کم

 

همانگونه که از بررسی این جدول می‌توان نتیجه گرفت، صندوق‌ها یکی بهترین روش‌ها برای سرمایه گذاری با پول کم هستند. صندوق‌های سرمایه گذاری علاوه بر بازدهی بالا، انواع مختلفی دارند. این موضوع باعث می‌شود سرمایه گذاران با هر درجه‌ای از ریسک پذیری بتوانند، بهترین صندوق را انتخاب کنند. در صورتی‌که در خصوص ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مطلب «صندوق سرمایه گذاری بدون ریسک» استفاده کنید.

 

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

دیگر نوشته‌ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش